';

Samen met Tamer Alalloush, een oud-vluchteling die inmiddels een leven heeft kunnen opbouwen in Utrecht ga ik een documentaire maken over zijn tocht van Syrië naar Nederland, en de ins en outs van zijn nieuwe begin aldaar. Hij was net als velen gestrand op het eiland Lesvos, Griekenland. Tamer is iemand die uit de acute noodsituatie is maar hem wel ervaren heeft, en kan daarom goed over alle ins en outs van de tocht vertellen, inclusief het opnieuw opbouwen van een bestaan in Nederland. Dit gaan wij verfilmen op zo’n manier dat de kijker in de huid kruipt van een vluchteling om angst of vooroordelen jegens hen op te lossen, en te laten zien dat vluchtelingen veel hebben te bieden aan onze samenleving.

[omnivirt_vr_player id=”33011″ width=”Auto” height=”Auto” responsive=”true”]

360 graden foto van de ‘Graveyard of Lifejackets’, wat een idee geeft van de schaal van het vluchtelingendrama. Je kan de Turkse kust zien waarvandaan ze met bootjes waar in Nederland ten hoogste 15 man op zouden mogen met 70 man de oversteek ‘s nachts wagen met een kapitein die de 1000 euro voor een plek op zo’n boot niet kon betalen en met 2 uur training de verantwoordelijkheid krijgt om het gevaarte naar de overkant te krijgen. 12.000 mensen overleefden dit niet. </p>

Crowdfunding

Filmproductie is complex en duur: Al voordat ik op Lesvos ben aanbeland ben ik 3000 euro lichter. Om de film betekenisvol voor de maatschappij te maken en de aandacht en tijd te investeren die nodig is, vraag ik om jullie hulp. De kosten bestaan uit productiekosten, apparatuur, promotie en distributiekosten, muziekcompositie en mastering, regie om maar een paar dingen te noemen. Zoals een goede crowdfunding betaamt, krijg je er ook wat voor terug:

Returning the favor

Naast de dankbaarheid die ik kan proberen te vatten in woorden, wil ik je ook iets geven dat verband houdt met de film en er onderdeel van laten zijn. Vanaf een tientje staat je naam in de film vermeld, vanaf tachtig verzeker jezelf van een stoel bij de première (incl alles wat bij kleinere donaties hoort!). Als na de uitgave van de film winst gemaakt wordt – waar significante kans op is gezien bij eerdere projecten licenties zijn verkocht aan universiteiten, televisie, en filmhuizen – zal deze verdeeld worden over verschillende fondsen die bijdragen aan de vluchtelingenzaak. Je euro zal dan dus bijdragen aan de film én aan goede doelen!

Hieronder zie je het donatieformulier inclusief tegenprestaties bij elk bedrag. Je kan natuurlijk ook een eigen bedrag kiezen, waar dan alle beloningen onder dat bedrag tegenoverstaan. Het donatiesysteem ondersteunt enkel credit cards en paypal, daarom is hier een link voor de iDeal liefhebbers. Grote voordeel hierbij is dat er geen commissies van crowdfunding providers en betaalsystemen van af gaan.

Vanaf een donatie van 10, word je vermeld in de credits.
Vanaf 20 euro krijg je ernaast nog 5 foto’s in ultra hoge kwaliteit van Lesvos (of Nederland)
Vanaf 40 krijg je daarnaast ook een nummer van de soundtrack bij
Vanaf 50: + De gehele soundtrack
Vanaf 80: + toegang tot de Première
Vanaf 100: + je naam op de website
Vanaf 250: + naast je naam ook link naar jouw website
Vanaf 500: + een fotoshoot
Vanaf 2000: + je bedrijfslogo op de website